Termeni şi condiţii – regulament de concurs

regulament1. Generalităţi

1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la MTB Maraton Baia Mare.

1.2. Organizatorul evenimentului este Asociaţia Boneshaker Cycling.

1.3. MTB Maraton Baia Mare este un concurs de tip maraton şi semi-maraton, fiind deschis tuturor bicicliştilor amatori, începători, avansaţi precum şi celor profesionişti.

1.4. Sunt admise biciclete de tip mountain-bike, în stare bună de funcţionare.

1.5. Sunt interzise biciclete asistate sau independente electric.

1.6. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţă locului până la dată stabilită.

1.7. Prin înscrierea la competiţie, fiecare participant:

– declara că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la MTB Maraton Baia Mare, precum şi regulamentul competiţional

– îşi da acordul că imaginea să sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat;

1.8. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuză înregistrarea şi participarea unui concurent, din motive obiective.

2. Obligaţiile participanţilor

2.1. Participarea la MTB Maraton Baia Mare se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.

2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorul, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau că urmare a desfăşurării evenimentului.

2.3. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezultă din participarea la MTB Maraton Baia Mare. Este recomandat că participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.

2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea.

2.5. Participanţii au obligaţia de a ascultă şi de a respectă indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.

2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţă locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator.

2.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.

2.8. Participanţii sub 18 ani, împliniţi, sunt obligaţi să prezinte acordul scris al părintelui sau tutorelui.

3. Taxa de participare

3.1. Taxa de participare se poate achita prin transfer bancar, online sau la faţă locului.

  • 55 RON în cazul înscrierii și plății online sau numerar, efectuată până în data de 30.04.2017;
  • 65 RON în cazul înscrierii și plății online sau numerar, efectuată în perioada: 01.05.2017 – 18.06.2017;
  • 80 RON în cazul înscrierii și plății online sau numera,r efectuată în perioada 19.06.2017 – 30.06.2017.

3.2. Înregistrările online se deschid şi se închid la dată şi ora prevăzută de organizator pe site-urile evenimentului: www.mtbmaratonbaiamare.ro

3.3. În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv taxa de participare nu se returnează.

3.4. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează. Organizatorul nu va suportă în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

4. Pachetul de înscriere

4.1. Pachetul de înscriere conţine număr de concurs, (chip) cronometraj electronic, tricou (garantat pentru cei care fac dovadă achitării taxei de participare până cel târziu 18.06.2017),produse promoţionale ale sponsorilor .

5. Categorii şi clasament

5.1 Încadrarea în categoria de vârstă se face scăzând din anul curent anul naşterii. Rezultatul trebuie să se încadreze în intervalul categoriei, inclusiv extremele.

5.2. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:

Traseu scurt (30 Km)

Feminin                                                         Masculin

14-18 ani                                                           14-18 ani

19-29 ani                                                           19-29 ani

30-39 ani                                                          30-39 ani

40-49 ani                                                          40-49 ani

50+                                                                     50+

 

Traseu lung (74km)

Feminin

 Open

Masculin

19-29 ani                                                           19-29 ani

30-39 ani                                                          30-39 ani

40-49 ani                                                          40-49 ani

50+                                                                     50+

5.3. Se fac clasamente pentru categoriile de mai sus şi un clasament general.

5.4. Se premiază primii trei clasați din fiecare categorie, respectiv vor primii premii în bani primii trei clasați la general.

6. Proceduri de concurs

6.1. Şedinţa tehnică

Participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament.

6.2. Cronometrajul

Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numărul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.

6.3. Timpi de parcurs limita:

  • traseu scurt – 5 ore
  • traseul lung – 8 ore

6.4. Numărul de concurs

a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.

b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

6.4. Startul

Startul se va da la dată şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagină oficială.

6.5. Retragerea din concurs/Abandon

a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemnează retragerea să, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.

b) În caz de până, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.

7. Protecţia mediului înconjurător

7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afară celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.

8. Echipament obligatoriu

8.1. Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: cască de protecţie; număr de concurs, vizibil din faţă pe tot timpul concursului.

8.2. Bicicletă în stare bună de funcţionare.

8.3. Recomandăm utilizarea recipientelor pentru păstrarea lichidelor pe traseul de concurs între punctele de alimentare.

9. Penalizări/Descalificări

9.1. Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afară zonelor special amenajate, atrag descalificarea concurentului.

9.2. Comportamentul agresiv, atrage descalificarea concurentului.

9.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea concurentului.

9.4. Abaterea de pe traseul stabilit în vederea scurtării/uşurării traseului, determina descalificarea concurentului.

9.5. Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determina descalificarea concurentului.

9.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afară bicicletei, determina descalificarea concurentului.

9.7. Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv, determina descalificarea concurentului.

9.8. Dopingul determina descalificarea concurentului.

9.9. Nerespectarea indicaţiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.

10. Reclamaţii/Contestaţii

10.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris directorului de concurs, în decurs de 15 minute de la finish-ul oficial.

11. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului

11.1. Organizatorul poate modifică oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă această nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

11.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţă participanţilor cu minim 3 zile înaintea concursului.

12. Securitatea datelor şi informaţiilor personale

12.1. Datele personale introduse de către concurent vor fi folosite de Asociaţia Clubul Sportiv Boneshaker Cycling, numai în scopul declarat al acestei politici. Informaţiile din secţiunea Înscriere Concurenţi şi datele din formularele de contact vor fi folosite numai în scop informativ, comunicate, anunţarea ediţiilor viitoare, precum şi pentru a se răspunde solicitărilor primite prin intermediul secţiunii Contact pus la dispoziţie pe site şi în nici un caz nu vor fi furnizate unei terţe părţi.

12.2. Asociaţia Clubul Sportiv Boneshaker Cycling nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese e-mail obţinute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

12.3. Referitor la accesarea site-ului http://www.mtbmaratonbaiamare.ro/ va precizăm că datele şi informaţiile care sunt prezentate în site-ul nostru sunt numai în scopuri informative. Asociaţia Clubul Sportiv Boneshaker Cycling îşi rezervă dreptul de a modifică atât conţinutul, cât şi structura site-ului în orice moment şi fără preaviz.